Menu Rajasthan

Klik hier voor meer foto's van Rajasthan

Kleurrijk Rajasthan

Rajasthan wordt terecht wel de meest romantische deelstaat van India genoemd. Het is bijzonder kleurrijk en heeft veel indrukwekkende forten met oude paleizen. Veel van deze paleizen zijn tegenwoordig sfeervolle heritage paleishotels. Hieronder bevinden zich zeer luxe hotels zoals het Lake Palace in Udaipur en Samode Palace, maar ook zeer goed betaalbare paleishotels. Wij kennen ze bijna allemaal persoonlijk, dus ook hier wordt de reis voor u op maat gemaakt. Het vervoer is grotendeels met een wagen met privé-chauffeur, omdat deze u op plekjes brengt waar je anders niet zo makkelijk komt. En het voordeel is natuurlijk ook dat je overal kunt stoppen.

Tegen de grens van Gujarat liggen de wereldberoemde witmarmeren Dilwara tempels op Mount Abu en het sprookjesachtige Udai Bilas Palace in Dungarpur.

Haveli's

Een weinig bezochte streek ten noorden van Jaipur heet Shekhawati en de lieflijke dorpjes met de oude koopmanshuizen(Haveli's) en prachtige fresco’s zijn in heel India bekend. Het dorpje Mahansar heeft zeer fraaie fresco’s en ook hier kunt u overnachten in een tot hotel omgebouwd paleis. 


Tijgers

Rajasthan heeft ook mooie landschappen en natuur en we organiseren graag een wandeling voor u. Rajasthan is deels woestijnachtig, maar heeft ook prachtige wildparken zoals Ranthambore en Sariska en het bekende vogelpark Bharatpur. In Ranthambore heeft u een goede kans tijgers te zien.
 
De Marwari en Kathiawari paarden van Rajasthan behoren tot een eeuwenoud ras, dat aanvankelijk gefokt werd voor de cavalerie. Het zijn excellente rijpaarden, die vaak worden gebruikt om polo te spelen.

zie ook Paarden- en Kamelensafaris »


Als u Rajasthan bezoekt zult u dit ongetwijfeld willen combineren met een bezoek aan de Taj Mahal in Agra, wat net in Uttar Pradesh ligt. Vlakbij ligt ook de verlaten Moghul stad Fatehpur Sikri, die zeer de moeite waard is.

 

Bianca Travel. Voor een unieke en onvergetelijke reis India!