Menu Bianca Travel reizen naar Gujarat, afbeelding 1 Bianca Travel reizen naar Gujarat, afbeelding 2 Bianca Travel reizen naar Gujarat, afbeelding 3

Klik hier voor meer foto's van Gujarat

Gujarat

Gujarat behoort, net als Rajasthan, tot de meest romantische deelstaten van India. In de staat, waar Mahatma Gandhi is geboren en van waaruit hij de geweldloze strijd tegen de Britten voor een onafhankelijk India heeft gevoerd, staat het toerisme nog in de kinderschoenen. De bevolking is zeer goedlachs en treedt buitenlandse bezoekers doorgaans zeer onbevangen tegemoet.
Een rondreis door Gujarat is goed te combineren met een bezoek aan Rajasthan.  De wereldberoemde  witmarmeren Dilwara tempels op Mount Abu liggen niet ver over de grens en ook het sprookjesachtige Udai Bilas Palace in Dungarpur is goed vanuit Gujarat te bereiken.

Zonnetempel

Mount Abu is eventueel te bezoeken vanuit het Darbargadh Poshina paleis, waar je de unieke  terracotta paardenlegers kunt bezoeken. Vaak vergezelt de maharadja zelf zijn gasten tijdens een jeepexcursie in de omgeving van het paleis. Ook kun je er prachtige wandelingen maken. 
In andere romantische (paleis)hotels in Gujarat is het eveneens vorstelijk verblijven. Onderweg zijn legio bezienswaardigheden, zoals de zonnetempel van Modhera.
 

Verkoeling

In het pelgrimsstadje Sidhpur staan pal naast elkaar tientallen fraai geconserveerde haveli's. Ook vind je in Gujarat veel 'stepwells', van sierlijk beeldhouwwerk voorziene waterputten met enorme trappen die tientallen meters naar beneden leiden. Destijds waren op de lagere verdiepingen complete kamers ingericht, waar tijdens de hete zomer verkoeling werd gezocht.
 

4000 traptreden

Omdat in Gujarat veel Jains wonen zijn er veel rijkelijk bewerkte tempels te bewonderen. Een letterlijk hoogtepunt is de Satrunjaya berg, met op de top zo'n 900 tempels, waarvan een aantal hele oude. Vanuit Palitana leidt een slingerend pad met een kleine 4000 traptreden naar boven. Het is een flinke klim, maar het uitzicht op de tempels en de pelgrims is het meer dan waard.
Een verblijf aan de prachtige stranden van Diu is een ideale onderbreking van een rondreis door Gujarat. In de voormalige Portugese enclave kun je zonder speciale vergunning genieten van een alcoholisch drankje. Als eerbetoon aan Mahatma Gandi, 'de vader van India', is in Gujarat het drinken aan banden gelegd. De ashram in Ahmedabad van waaruit Gandhi zijn befaamde zoutmars begon, is ingericht als museum.
 

Leeuw

In Gujarat kunnen ook liefhebbers van safari's aan hun trekken komen. Nergens anders ter wereld leeft de wilde ezel (Wild Ass Sanctuary) en de Aziatische leeuw (Sasan Gir wildpark). Ook voor vogelaars is er veel te zien. Kraanvogels, pelikanen en flamingo's overwinteren er in groten getale en de inheemse vogels zijn uiterst gevarieerd.

 

The rann of Kutch

Bent u geïnteresseerd in handwerk (borduurwerk, weven etc.) dan is Bhuj in de Kutch een must. Hier kunt u ook aan de rand van de grote zoutvlakte een fata morgana zien. Tot aan Pakistan woont hier niemand!

 

Bianca Travel. Voor een unieke en onvergetelijke reis India!