Menu Ajanta, Ellore

Klik hier voor meer foto's van Ajanta, Ellore

Maharasthra

 

Ajanta en Ellora

De grotten van Ajanta en Ellora zijn de highlights in Maharastra, de deelstaat waarvan Mumbai (Bombay) de hoofdstad is. De in de rotsen uitgehouwen ruimtes en bouwwerken behoren tot de mooiste voorbeelden van rotsarchitectuur. De aan Shiva gewijde Kailasa tempel in Ellora is het grootste monolithische bouwwerk ter wereld. Zelfs de beelden in de zalen en galerijen zijn uit dezelfde rotspartij gehouwen. De tempel verbeeldt de hemelse woning van Shiva: Mount Kailash in de Himalaya. Reliefbeelden in de zalen en galerijen verhalen over de avonturen van Krishna. Je kunt je nauwelijks voorstellen dat deze tempel (50 meter lang, 33 breed en 30 hoog), geheel met de hand uit de rots is gehouwen. Het heeft dan ook meer dan honderd jaar geduurd voordat dit fabuleuze complex, waarvoor naar schatting 200.000 ton steen is uitgehakt, was voltooid. Behalve hindoes hebben in het gebied ook jains en boeddhisten tussen 600 en 1000 na Christus tempels gemaakt in de rotsen.

 

Kleine Taj Mahal

Ellora ligt op circa 30 kilometer van Aurangabad, de stad waar voor de vrouw van de Mogulheerser Aurangzeb het Bibi ka Maqbare mausoleum, ook wel de kleine Taj Mahal genoemd, werd gebouwd. Op weg van Aurangabad naar de grotten ligt het uit de 12de eeuw daterende fort Daulatabad. Mohammed bin Tughlaq, een sultan van Delhi uit de 14de eeuw, was zo onder de indruk van dit fort dat hij zijn hoofdstad hierheen verplaatste.

 

Tijgerjacht

De grotten van Ajanta zijn door boeddistische monniken gemaakt in een steile rotswand. Vanaf 300 voor Christus begon een monnikengemeenschap met het uithakken van tempels (chaitiyas) en kloosters (viharas). De laatste van de circa dertig grotten, waar in sommige prachtige muurschilderingen zijn aangebracht, werden gemaakt in 650 na Christus. Niet lang daarna werden ze verlaten en pas in 1819 werden ze herontdekt door Britse officieren op tijgerjacht.

Matheran is een bergstadje op 800 meter hoogte (hill station) niet ver van Bombay en je kunt hier leuke wandelingen maken en genieten van mooie uitzichten. Vanaf een bepaald punt is al het autoverkeer verboden en gaat het vervoer te voet of te paard. U kunt de rit naar boven ook maken met een toytrein die u tot midden in het stadje brengt.In de bossen verscholen ligt een oud Brits huis, omgebouwd tot een comfortabel heritage hotel.

 

Bianca Travel. Voor een unieke en onvergetelijke reis India!