Menu Neushoorn

Assam de zeven zusters

In het noordoosten liggen zeven staten die via een corridor met een breedte van slechts enkele tientallen kilometers zijn verbonden met de rest van India. Deze staten, waarvan Assam om zijn thee de meest bekende is, worden ook wel de Zeven Zusters genoemd. Er leven meer dan 100 verschillende stammen en volkeren met elk een eigen unieke cultuur en velen met een eigen taal.

De Assam vallei met een bijna tropisch klimaat is zeer vruchtbaar en wordt gedomineerd door een van de grootste rivieren ter wereld, de machtige Brahmaputru. Veel van het omliggende land bestaat uit bergen, waarbij Arunachal Pradesh met haar beboste bergen en rivieren in het noorden uitloopt in de besneeuwde pieken van de Himalaya.

Neushoorn

In Assam leeft zeventig procent van de totale populatie van de Aziatische neushoorn. Een bezoek aan het Kaziranga Nationaal Park biedt de mogelijkheid om deze dieren van dichtbij te observeren. Andere dieren die er voorkomen zijn tijgers, olifanten en buffels. De variëteit aan vogels is groot.
U kunt vanuit een kamp vissen en op een vlot of luxe hotelboot de rivier afzakken. Het toerisme staat nog in de kinderschoenen.

Voor de geïnteresseerden in het boeddhisme is een bezoek aan het vierhonderd jaar oude Tawang klooster de zware tocht meer dan waard. Dit klooster, waar de 6e Dalai Lama geboren is ligt in een schitterende omgeving op 3000 meter hoogte. In deze deelstaat alleen al komen ongeveer 500 soorten orchideeën voor.

Bianca Travel. Voor een unieke en onvergetelijke reis India!