Menu

reisverslagen

Zuid-India

De reis door Zuid-India eindigt met het afscheren van mijn vier weken oude baardgroei. Niet in een luxe schoonheidssalon van een Hotel, maar bij een lokale kapper in een achterafstraatje, of beter een zandpad, in Mahalabaripuram. Een klein winkeltje, vier geduldig wachtende klanten op een houten bankje. De enige kappersstoel is van Engelse kwaliteit van voor de onafhankelijkheid. Een zwarte handdoek over mijn schouders als een soort kappershemd. De spiegel vol barsten, de muren zijn ooit geel geweest, de vloer ooit zwart zeil. Een bakje met lauwwarm water, een stuk scheerzeep en een al wat vaker gebruikte kwast met een ouderwets scheermes worden klaargezet. Zwetend zonder fan in een warm winkeltje wordt het mes op mijn keel gezet.


Natuurlijk was de privéreis, georganiseerd door Bianca, veel luxer als deze scheerbeurt. Grotendeels met privéchauffeur rijdend tussen al geboekte viersterrenhotels, langs tempels, natuurparken, steden en varend door tropische polders (backwater). Het is vooral een reis door de tijd, van de grotten van voor de jaartelling in Aurangabad, via tientallen tempels en musea naar de sloppenwijken in Mumbai. Langs de Nederlandse kolonisatie in Cochin, de enorme Engelse invloed met theeplantages en een stoomtreintje. Eindigend in de werkelijkheid van een tropische cycloon, welke over ons heen trekt.
We reizen in onze luxe bubbel, maar genieten van het uitzicht. De toekomst, het afschudden van de kolonisatie en het kaste systeem. De mensen welke constant foto’s maken, selfies, groepfoto’s, goed gekleed en gekapt. Veel jongeren maar ook hele families, het laat een grote trots en vertrouwen in zichzelf, de toekomst en het land zien. De voortgang is voelbaar op straat. Ze zijn trots op hun land, de opstand van de middenklasse is begonnen.
Deze scheerbeurt is een mooi beeld hiervan. Binnen vijftien minuten, en voor minder als drie euro, is de huid glad. Met puimsteen zijn de kleine wondjes dichtgesmeerd. Een Indiase parfum, zeker niet mijn eigen after shave of keuze. Het is anders maar ruikt wel lekker.

Joep en Jacqueline

 

Noord-West India

Bianca heeft op heel korte termijn een fantastische reis voor ons door Noord/West India georganiseerd. Ze had aan weinig woorden genoeg en wist goed in te schatten naar wat voor een reis we opzoek waren. Alles was van A tot Z perfect geregeld. We verbleven stuk voor stuk in goede hotels en we hadden geen betere chauffeur kunnen wensen!

 

Als je op zoek bent naar een luxe reis waar alles voor je wordt geregeld, dan ben je bij Bianca aan het juiste adres!

 

Stein & Anne

 

India en Nepal

Wij hebben een bewuste keuze gemaakt om een individuele rondreis vooraf te regelen voor onze wereldreis. Achteraf zijn we er erg blij mee dat we dat hebben gedaan via Bianca Travel omdat het in India best zwaar is om te reizen. Niet iedereen staat heel positief tegenover toeristen en je moet oppassen dat je in de goede hotels en op de goede attracties terecht komt. Delhi en Agra zijn erg mooi, indrukwekkend en bijzonder om te bezoeken. De afwisseling met Ranthambore, waar je de natuur in gaat om wildlife te spotten, is erg leuk. Ook Karauli is wat rustiger, en past om die reden goed in het programma. Hier krijg je individuele rondleiding in een oud paleis, wat erg indrukwekkend is. Varanasi is in 1 woord geweldig. Wat een indruk maakt alles hier. Toen we de grens over gingen naar Nepal kwamen we in een andere wereld. Nepal is bijzonder omdat de mensen superaardig zijn, de wandelingen in de bergen echt ongelooflijk mooi, en de cultuur met niets te vergelijken is. Echt super.


We hebben in ruim 4 weken dus veel meegemaakt, veel afwisseling gehad en echt genoten van de reis. We zijn (zeker achteraf) erg blij dat we vooraf alles geregeld hebben, ook al doen we dat normaal niet. Je kunt dan namelijk veel meer genieten als dat je van alles moet regelen, of heel erg op moet passen. De volgende keer als we die kant op gaan, doen we het weer via Bianca Travel!

Arnold en Rineke


Madhya Pradesh, natuurparken

Afgelopen december hebben we voor de vierde keer een reis gemaakt naar India die in overleg met Bianca tot stand gekomen is. Dit keer vooral Madhya Pradesh en dan alle natuurparken. Nou ja, alle…. wel veel maar natuurlijk niet allemaal.

We bezochten Kanha, Pench, Satpura, Ratna Pani en Barnawapara  in de hoop op mooie dieren en natuurlijk de tijger te zien. Die zagen we, maar ook hele mooie andere dieren en prachtige natuur. We waren al eerder in dit gebied geweest maar waren een beetje vergeten dat het hier ‘s avonds best afkoelt. We zijn overal verwend met warme waterkruiken in bed en in de jeeps tijdens de ochtendsafaris. Ook had Bianca rekening gehouden met onze wens ook eens een stukje te kunnen fietsen, zodat we op drie verschillende locaties op de fiets konden klimmen.

We hebben ontzettend veel leuke mensen ontmoet,  erg goede chauffeur gehad, heerlijk gegeten en enorm genoten van alles wat er tijdens zo’n vakantie voor bijzonders gebeurd. Dit was vast niet de laatste keer India!

Ellie en Adrie


Noord India en Kerala

Nieuwsgierig geworden door verhalen van enthousiaste India-gangers en nog nagenietend van onze mooie Sri Lanka-reis in 2014, besloten we dit jaar India te gaan ontdekken.
Na een goede voorbereiding werd een ambitieus reisschema voorgelegd aan Bianca. Haar eerste reactie was . . . .  wel vol, maar haalbaar.

Na wat kleine aanpassingen en prima suggesties werd in goed en snel mailoverleg door Bianca i.s.m. haar agent in India, Noble House, een fraaie en afwisselende reis van 4 weken samengesteld.

Alle transfers, de treinreis en binnenlandse vluchten bleken uitstekend geregeld, overnachtingen waren in mooie hotels en fraaie omgebouwde heritage  forten en paleizen. Een ongelooflijk land met een geweldig imposante historie, enorme rijke en oude cultuur.
Met name in het noorden zijn de enorme mensenmassa’s en de overvolle wegen enerzijds een schrikbeeld voor de toekomst van de wereld, anderzijds valt er ook zoveel te zien (en te fotograferen) en zagen we in dat bonte verkeer geen enkel ongeval en geen enkele agressie.

Na Jaipur is Keloladeo bij Bharatpur voor de natuur-en vogelliefhebber een must. Ondanks de mist, die in noord-India in de winter vaak dagen blijft hangen liet de wit-marmeren Taj Mahal, een diepe indruk achter. Het rode fort in Agra waar Shah Jahan 8 jaar gevangen is gehouden door z’n zoon maakt eveneens veel indruk door z’n grootte en door de roodstenen en wit-marmeren paleizen. Na Agra genoten we van de mooie natuur in Chambal  en de boottocht over de Chambalrivier, één van de weinige plekken waar de gaviaal (krokodil) nog voorkomt. Daarna weer mooie, oude cultuur in Gwalior, Orcha en Khajuraho.

In het vanwege zijn ‘tijgerdichtheid’ beroemde en mooie Bandhavgarh hebben we helaas in 4 safari’s geen geluk gehad en geen tijger gezien. De ‘oudste stad ter wereld’ Varanasi /Benares was daarna ook weer een belevenis met de Ganges, de ghats, de stank, drukte en nauwe straatjes. Maar ook de Ganga Aarti, de religieuze Hindu rituelen die elke avond (en ‘s ochtends om 6.30 hr) worden uitgevoerd, de devote Boedhisten in Sarnath en de crematie-ghats waren erg indrukwekkend om mee te maken.

Via een binnenlandse vlucht naar Madurai in het zuiden met z’n onvergelijkbaar fraaie Meenakshi tempel en vandaar naar het welvarende Kerala.
Via een heerlijke homestay en Hornbill Camp (bij een fraai vogelreservaat) door naar Cochin en de Backwaters. Hier is nog veel (positieve) oude invloed merkbaar van de oude Hollanders / VOC.

Bianca had ons al gewaarschuwd voor de touristische drukte van houseboats op de Backwaters. Leuk om te doen, maar ons advies is dan minstens 2 overnachtingen te regelen zodat er meer tijd is om in rustiger gebieden te komen.

Na nog een relaxdag in Kovalam volgde de terugvlucht vanuit Trivandrum.
Bij alle superlatieven moeten we in elk geval de heerlijke vegetarische Indiase keuken nog noemen. India is een aanrader en bij goed oppassen met eten/drinken kunnen darmproblemen worden vermeden.
Lenie en Joop

 


Rajasthan


Naar jaarlijkse traditie neem ik mijn moeder 1x/jaar mee op reis om haar een beetje te laten ervaren wat de wereld te bieden heeft... Elk jaar op zoek naar een nieuwe bestemming die ons wat kan anders kan voorschotelen, niet TE veraf ligt en activiteiten biedt die voor haar nog haalbaar zijn. Na Kroatië, Jordanië, Portugal, Tanzania en Kenia en Ijsland was het tijd om Azië te ondekken... Aangezien lange vluchten niet echt een optie zijn voor mijn moeder viel mijn oog op India... India, een land dat niet op mijn travel bucket list stond... Maar eigenlijk, waarom ook niet?

Na wat overhaalwerk stemde mijn moeder toe en ging ik op zoek naar een betrouwbare reisagent aangezien ik zelf weinig tijd kon investeren in de voorbereidingen. Toevallig kwam ik bij Bianca uit, heb dan mijn gevoel gevolgd en het zat juist want de reis is perfect verlopen! Bianca zorgde, met kennis van zaken, voor een op maat gemaakte route, prachtige verblijven, interessante tips, een vriendelijke en betrouwbare eigen chauffeur die al het nodige deed om onze trip zo aangenaam mogelijk te maken,...! Kortom, een must do/see!

Uiteraard blijft het een land van extremen en contrasten: vervuiling - onaangetaste gebieden, lawaai - stilte, toewijding aan de godsdients - geen regels (of het niet volgen ervan), drukte - complete rust, open - gereserveerd, drukke steden - ongerepte natuur, arm - rijk, kleuren - overal kleuren :)

Door de contrasten kan je niet anders dan met gemende gevoelens naar huis gaan... Mogelijk wat cliché maar feit blijft that you love or hate India... And we love it! India... I'll be back!!

Kristof Van Waelderen


Rondreis Rajasthan rajasthan

Hebben in overleg met Bianca Travel een schitterende rondreis door Rajastan gemaakt. Chapeau hoe deze reis geregeld was, alles op tijd, goed engelssprekende gidsen, en een top-chauffeur die onze hele reis is meegeweest. Hebben gekozen voor de Oberoi-package, aangevuld met hotels aanbevolen door Bianca. De Oberoi hotels waren allen ( 5 in totaal ) in 1 woord fantastisch, je voelt je echt koninklijk in deze schitterende hotels en wat een service. Ook de andere hotels, Bundi Haveli en Samode Palace waren heel apart, bijzonder en schitterend, ook in deze hotels ontbrak het ons aan niets.
India, ja wat een bijzonder, apart, schitterend land, we zijn er echt in deze reis verknocht aangeraakt en gaan zeker nog een keer terug.
Wij hebben de volgende route afgelegd Delhi / Udaipur / Bundi / Ranthambore /Jaipur / Samode/ Agra/ Delhi.

Nogmaals complimenten voor de organisatie van deze reis door Bianca en haar agent Noble House, ik zou het iedereen zeker aanraden.
Arend en Jacqueline


Rustgevend Ahilya Fort Bhainsrorgarh

India is voor mij het meeste intrigerende, spirituele, en kleurrijke land in Azië. Een van mijn meest favoriete plekken op aarde is het rustgevende Ahilya Fort in de staat Madhya Pradesh.

Ahilya Fort is van de laatste Maharaja van Indore, Richard Holkar. Het ligt aan de heilige rivier Narmada en wordt ook wel klein Varanasi genoemd, maar deze plek is veel rustiger. Het hotel beschikt over 13 unieke kamers, de Maharajatent en de suite met toren zijn mijn favorieten. Een lief team verzorgt fantastische maaltijden en neemt je elk gewenst moment mee voor een tochtje over de rivier met thee en zelfgebakken koekjes.

Al mijn reizen naar India boek ik bij Biancatravel. Kleine eenmansbureautjes zijn ideaal omdat ze gespecialiseerd zijn in 1 land dat ze op hun duimpje kennen omdat ze zelf elk plekje bezocht hebben.
Zo ook Bianca!
Madelon Oudshoorn Spaargaren

 

Karnataka met kleutersolifant

Aansluitend op ons jaarlijkse familiebezoek in Kolkata, wilden wij graag een 9-daagse rondreis, die voor ons en onze zonen van 2,5 en 4 spannend en ontspannend zou zijn. We hebben Bianca gevraagd voor ons een mooie route te kiezen met een afwisseling van natuur en cultuur en accommodatie waar de jongens na een dag in de auto lekker konden spelen. En de jongens wilden olifanten zien!

Dat is fantastisch gelukt: het was een mooie afwisselende reis door Karnathaka (startpunt Bangalore), met cultuur in Shravanabelagola, prachtige Hoysala tempels in Belur en Halebid, de Tibetaanse Golden Tempel in Kushalnagar en de paleizen van Mysore, afgewisseld met olifanten wassen, voeren en rijden in Dubare Elephant Camp en safari's in Bandipur, waar we volop olifanten, gaurs, uilen, adelaars en een beer zagen, maar helaas geen tijgers.
De kinderen waren al snel de beste maatjes met onze chauffeur Imran, die ons veilig en plezierig van de ene naar de andere plaats bracht en de juiste adressen wist als we iets speciaals zochten. De accommodaties waar we verbleven voldeden aan al onze wensen: een ruime kamer of een cottage in de natuur of een geweldige tuin, waar de jongens avontuurlijk en toch veilig konden spelen. De kinderen werden overal met open armen ontvangen: de meubels werden verschoven om plaats te maken voor hun slaaptentjes, het was altijd mogelijk om iets te eten te krijgen waar geen chili in zat en ze konden vaak ook eten op afwijkende tijdstippen.

Wij hebben genoten van een reis waarvoor we de organisatie uit handen konden geven. Het is ons zo goed bevallen, dat we stellig van plan zijn Bianca volgend jaar weer onze reis te laten organiseren, maar dan in Noord India in de zomervakantie.
Deb, Barbara, Simon en Roland

 


Noord-India met VaranasiGanges

We hebben een fantastische reis gehad! Zoals verwacht veel indrukken opgedaan, met als meest indrukwekkende stad Varanasi. Wat dat betreft was de opbouw in de reis goed, langzaamaan konden we wennen aan het leven, de cultuur (-verschillen), de warmte, de stank in de straten, de armoede om je heen. En wat is het een land van kleuren! Veel forten en paleizen zijn gebouwd van rode zandstenen, de meeste kleding is felgekleurd en de zon schijnt er bijna altijd. Als je van fotografie houdt kun je je lol op daar!

Vanaf Delhi zijn we met de nachttrein naar Varanasi gereisd. Een bijzondere ervaring! En als je smetvrees hebt, raad ik het je af. Verder raad ik het iedereen die van reizen houdt, aan!
Ons hotel lag direct aan de Ganges en we hebben al snel door dat deze stad alles slaat als het om armoede en vuiligheid gaat. Ongelooflijk! Maar boven alles, een heilige stad. En fascinerend om te zien. Koeien en geiten leven en slapen op straat, net als heel veel mensen...

Elke dag komen duizenden gelovigen naar Varanasi voor een bad in de heilige Ganges. De rivier wordt geëerd als een levende godin, die de macht heeft aardse zonden weg te wassen…en is heiliger dan de 700 (!) temples in Varanasi. Bijzonder om vanaf het water een crematie mee te maken...

Liesbeth en Albert

 


Festivals

Festivals in India zijn steeds iets aparts. Voor onze laatste reis wilden we de mela in Kawant bezoeken. Een kleurrijk gebeuren waar de Rathwa-adivasi uit de grensstreek tussen Madhya Pradesh en Gujarat jaarlijks samenkomen. Met de hulp van Bianca werd  een reis uitgestippeld, waar een bezoek aan Kutch  en een verblijf in enkele mooie paleizen, gekoppeld werd  aan enkele relaxte dagen bij het strand van Diu en enkele dagen in de dorpen rond Kawant. De expertise en kontakten van onze chauffeur Bhawani bleken hier van onschatbare waarde, zodat we steeds op de juiste momenten arriveerden, wanneer de feestelijkheden volop aan de gang waren…! Bianca, bedankt voor de vlekkeloze organisatie en tot een volgende India trip …
Guy & Francis

 

 

Rajasthan

Wij hebben twee prachtige India weken achter de rug. Bianca Travel had voor ons een inspirerend programma samengesteld waardoor wij Delhi, Jaipur en Agra heel goed hebben leren kennen. Mooi programma, prima gidsen en een heel leuke chauffeur waar wij twee weken mee zijn opgetrokken. Wij hebben volop genoten.
Peter en Denise


Advies


Bianca heeft me enorm geholpen met mijn oriënterende reis naar India voor mijn webshop. Ik wilde in korte tijd (12 dagen, drie steden) veel zien en doen. Alles klopte. De organisatie was perfect en de adviezen waren op maat. Ik heb me daarmee volledig op mijn doel kunnen richten en was geen kostbare tijd kwijt aan het organiseren van vervoer en hotels. Ik heb goede inkopen kunnen doen voor het komende zomerseizoen.
Kijk op www.jetmengersjaals.nl


Noord IndiaNoord India

Wat hebben wij een geweldige reis achter de rug dankzij Bianca Travel & Noble Tours!
Dit was onze eerste reis naar India en we wilden graag veel zien in een korte periode, zonder dat we alleen maar aan het rennen zouden zijn. Bianca heeft naar onze wensen geluisterd en er een waanzinnige rondreis van gemaakt.

Het was een aaneenschakeling van hoogtepunten voor ons, welke begon in het bijzonder indrukwekkende Varanasi (wat we voor geen goud hadden willen missen), gevolgd door de prachtige Taj Mahal, daarna hebben we zelfs het geluk gehad om tijgers te zien in Ranthambore NP, om vervolgens onze reis te vervolgen dieper Rajasthan in met z'n prachtige forten en paleizen, waarvan de een nog grootser en prachtiger was dan de ander.... Bundi was voor ons ook echt een topper, omdat het zo'n relaxt plaatsje is, wat nog niet helemaal door toeristen ontdekt is, net zoals Kumbalgarh Fort & Khimsar Fort. Maar ook Udaipur (een diner bij het Ambrai Restaurant met uitzicht op Udaipur Palace en het Lake Palce 's avonds is echt betoverend!) en Jodphur zijn echt een aanraders!
Alles was perfect georganiseerd en onze chauffeur Soban heeft ons soepel en veilig door Rajasthan heen gereden, wat een hele prettige manier van reizen was.
Incredible India, waar we zeker nog een keer naar terug willen!
Eric & Barbara


Rajasthanrajasthan

We waren al eerder in een deel van Rajasthan en hebben daarom gekozen
voor een reis op maat. In overleg met Bianca Travel hebben we een route uitgestippeld. We hebben genoten van dit kleurrijke deel van India: er is een overvloed aan forten, paleizen en haveli's om te bekijken. De kleurrijke beelden op markten, in dorpen en steden zullen we niet snel vergeten. Het reizen met een auto met chauffeur is ons goed bevallen en voor herhaling vatbaar. De hotels waren comfortabel en vormden een rustpunt in deze vaak hectische omgeving. Met dank aan Bianca en Noble Tours voor de goede organisatie.
Marjo en Henk


Een stukje Noord- en Zuid-India in 4 weken

We hadden een aantal speciale wensen om naar India te gaan; de yoga en de ayurveda en een verblijf van enkele dagen in een ashram.
Daaromheen hebben we samen met Bianca een mooie reis gebouwd.
Dit had groot voordeel in India omdat we daar niks meer hoefden te regelen, dus geen zorgen en/of tijdsverlies maar wel je eigen vrijheid.

De voor ons toch wel luxe hotels bleken, zoals door Bianca gezegd, toch wel heel erg fijn te zijn in het drukke, overweldigende India. De chauffeurs zijn in India meer dan alleen maar een chauffeur, en dat is ook heel prettig.

Kortom, onze reis is, mede door de goede zorgen van Bianca Travel en Noble House, prima verlopen!

Na afloop van de reis kunnen wij zeggen dat alles prima verlopen is. Iedereen die nog plannen heeft om naar India te gaan kunnen wij Bianca van harte aanbevelen. We hebben in prachtige kastelen geslapen met altijd weer een mooie kamer.

Anne en Jos


Gujarat en Rajasthan

Na ons fantastische eerste bezoek aan het zuiden, besloten we afgelopen zomer opnieuw naar het veelzijdige India te gaan.

Ditmaal bezochten we de provincies Gujarat en Rajastan. In Gujarat hebben we genoten van prachtige tochten op de tempelbergen van Palitana en Junagadh, waar we ons verbaasd hebben over de 'koelies' die aanboden ons met gammele stoeltjes naar boven te dragen en waar we ons bezweet, maar tevreden, vergaapt hebben aan het uitzicht en de mooie tempels.

Na een paar relaxte dagen aan het strand van Diu hebben we cultuur en natuur gesnoven in Ahmedabad en de Sanctuary in Dasada.
Onze trip hebben we besloten in Rajastan, waar we ook andere toeristen zagen, een groot contrast met Gujarat.

In Dungapur en Udaipur zijn we in de paleishotels behandeld als prins en prinses en hebben we uitgebreid genoten van onze laatste dagen in India.

Bij thuiskomst bleek dat we niet alleen een fantastische reiservaring rijker waren, maar ook een andere mooie herinnering aan onze reis over zouden houden; ik was in verwachting!

Arno en Caroline


Rajasthan

Op advies van een collega een tien-daagse reis door Rajasthan besproken bij Bianca Travel. De voorbespreking was veelbelovend. Prachtige fotos en een mooie trip met chauffeur door de deelstaat via allerlei prachtige hotels in oude forten.

Na aankomst in Delhi 's-nachts kwamen we meteen in aanraking met het krankzinnige verkeer. Later realiseerden we ons dat het Indiaas verkeer een soort georganiseerde chaos is. 4 uur midden in de nacht door India. Wat een verschil: mensen die lagen te slapen op een plank voor een fabriekje of werkplaats.

In het begin moesten we zeker wennen aan het land, het verkeer, de hitte, de herrie, de reuk. Maar een pauze in het begin van het programma en het geluk dat we met een Indiaas gezin in een dorp in gesprek kwamen, bracht ons rust en een vertrouwd gevoel dat voor de rest van de reis zo goed uitkwam.

De reis door het platteland in de woestijn via dorpjes en steden was prachtig. De mensen in Rajasthan waren geïnteresseerd, vriendelijk en behulpzaam. We werden gaandeweg steeds enthousiaster en zagen en ervaarden een prachtig land met prachtige mensen. Overal was altijd tijd voor een praatje. Ook aan het verkeer raakten we gewend. Onze chauffeur sprak over de basisbenodigdheden in het Indiaas verkeer: Good horn, good brakes en good luck.
De "belofte" in de voorbespreking is voor ons dubbel en dwars uitgekomen.

Willemijn en Ton

Gujarat, Assam

Ons derde bezoek aan India had plaats in december 2009 en januari van dit jaar en het was de tweede keer dat de reis door Bianca georganiseerd werd. En het was fantastisch. Bijna 2 1/2 week hebben we eerst in Gujarat doorgebracht. We hebben de ashram van Gandhi bezocht, maar het moest vooral een natuurreis worden dus plaatsen als Nalsarovar, Dasada, Gir, Velavadar waren voor ons een must. En de hoeveelheid dieren was werkelijk bijzonder, de leeuwen van Gir met als bonus ook nog een luipaard, de pelikanen en flamingo’s van Nalsarovar (maar ook in Gir), de wilde ezels bij Little Ran of Kuch, de black buck en de wolven in Velavadar, eigenlijk te veel om op te noemen. En ook onderweg vele vogelsoorten gespot. Mede dankzij onze chauffeur, die een getalenteerd oog had en een bijzonder aardige man was, hebben we een superreis gehad.

Vooral de mensen en de velen onverwachte ontmoetingen hebben dit tot een onvergetelijke reis gemaakt. We hebben overnacht op bijzondere locaties (vooral de paleizen van maharadjas waren zeer bijzonder) en het tempelcomplex van Palitana beklommen. We hebben heerlijk gegeten. De thali’s blijven voor ons een delicatesse (we zijn in Oss al twee keer naar het indiaas restaurant geweest sindsdien).  

De laatste 1 ½ week hebben we doorgebracht in Assam, waar we Nameri, Kazirangha en Dibru Saikhova bezochten. Uiteraard hebben we de indische neushoorn gezien, maar ook het ongelofelijk geluid van overvliegende neushoornvogels gehoord. We hebben de training van een voetbalwedstrijd met olifanten bijgewoond, kortom, te veel om op te noemen. En er is nog zoveel meer te zien.
Bianca, bedankt, wij komen terug!
Ellie en AdrieCalcutta, de Sunderbans en de Andaman eilanden

In Calcutta begonnen, de enige plaats waar je nog loopriksja's ziet, is het kleurrijk en soms schokkerend arm, maar het heeft ook de beste restaurants van India en een uitstekende metrolijn, die je in de verstopte stad wel nodig hebt. Gedwaald door een wijk waar poppen van ijzerdraad, leem en stro worden gemaakt voor religieuze festivals. Een boottochtje over de Hooghly rivier om van de een naar de andere tempel te komen. En aan het eind van de dag een biertje in de tuin van het Fairlawn hotel in Sudderstreet.

 

In India ga je van het ene uiterste naar het andere; 3 dagen in het unieke mangrove gebied, in een heerlijk hotel verbleven. Waar de bevolking zich wapend tegen de Bengaalse mensetende tijger, gewandeld door lieflijke dorpjes gelegen op modderige eilandjes. Prachtige safari's per boot gemaakt op de uitgestrekte waterwegen. Herten, wilde zwijnen, krokodillen en veel vogels gezien. Weer vanuit Calcatta naar de Andaman eilanden gevlogen. Vanuit Port Blair toertjes gemaakt per scooter op het main eiland en een week naar Havelock eiland. Het toerisme staat gelukkig in de kinderschoenen waardoor de eilanden nog onbedorven parels in de Andaman zee zijn. Een luxe hut in de jungle, vlakbij het strand. Urenlang in zee gezwommen en gesnorkeld. Dit is paradijs!

 

We besloten de reis in Delhi, waar we onder meer het Nizzamudin complex hebben bezocht, een oase van rust in de drukke stad. Afgesloten met een geweldig lunchbuffet in de tuin van het Imperial hotel.

 

Bianca, je hebt ons wederom naar heel bijzonder plekken geleid!
Ron en CarinNepal en India

Een heel bijzondere ervaring; onze reis door het noorden van India. Het Shekhawati district met zijn lieve dorpjes, prachtige haveli’s en de bijzondere locaties.

De kamelensafari in de Tharwoestijn: ‘Just the two of us’ op een kameel met drie begeleiders door een prachtig gebied. Er stond een tentje klaar, een gedekte tafel met kaarslicht en twee muziekanten. De prachtige paleizen, forten en tempels, met als hoogtepunt de sprookjesachtige Taj Mahal.

De afwisseling cultuur en natuur vonden wij bijzonder prettig. In de parken Ranthambore, Kanha en Bandhavgarh verbleven we in sfeervolle bungalows. Op safari hebben we onder andere de tijger, het luipaard, de jungle kat, de rode honden en vele soorten antilopen gespot.

We hebben India afgesloten in de heilige stad Varanasi aan de Ganges, een stad die je gezien moet hebben. De mysterieuze sfeer, de doolhof van steegjes, tempels en de drukke bazar.

Nepal, zo dicht bij maar een totaal andere wereld. Zoveel rustiger en schoner.
We zijn gestart in Chitwan, een prachtig park waar we dan tóch nog op een olifant de jungle introkken.

De neushoorns konden we zo tot op enkele meters afstand naderen. Ook de boottocht en wandelsafari waren zeer de moeite waard.

Via een slingerweg zijn we door een schilderachtig berggebied naar Pokhara gereden waar we helemaal stil werden van onze eerste blikken op de Himalaya. Vanuit Sarangkot is de zonsopkomst schitterend en de wandeling naar beneden is onvergetelijk.

In de magische hoofdstad Kathmandu, vol tempels, pagodes, kloosters, pleinen, winkeltjes en restaurantjes kun je dagen vertoeven.

Op onze laatste dag hebben we een mountainvlucht gemaakt over de Mount Everest, een mooie afsluiter. We moeten ongetwijfeld nog eens terug voor een trekking.

Ton en Annette


Rajasthan

Het plan om een reis door Rajasthan te maken ontstond omdat Berber (28) van februari tot half april een stage ging doen in een het MPUH ziekenhuis in Nadiad, een stadje even ten zuiden van Ahmedabad in Gujarat. Zij vond na even Google-en de site van Bianca Travel, maakte een afspraak. In de week daarop werd het reisplan gemaakt, dat dankzij e-mail gelijktijdig in Harlingen (Inge), Hilversum (Susan) en Nadiad (Berber) uit de printers rolde. Al onze wensen waren er in verwerkt en zo zijn we van Nadiad, waar we Berber hebben opgehaald via Ahmedabad, Udaipur, Jodhpur, de Shekawati regio met Mandawa en Nawalgarh , naar Agra en Delhi gereisd. Overal in de meest uiteenlopende forten, paleizen, hotels en haveli’s overnacht, soms luxe en soms eenvoudiger, maar allemaal even bijzonder en sfeervol, overal met een vriendelijke en behulpzame staff.

India is met al zijn tegenstellingen (arm, hard, vies en soms onbegrijpelijk) een land met prachtige cultuur, vriendelijke mensen, interessante levenswijzen en in meerder opzichten een land waarvan de westerse wereld veel kan leren. India, you either love it or leave it : Wij komen echt nog wel eens een keer terug !!

Susan, Berber en Inge


Rajasthan, Orcha, Khajuraho en wildparken

India is ons echt heel goed bevallen. Wij wilden graag een mix van cultuur en natuur en je hebt de reis voor ons heel goed in elkaar gezet. We hebben genoten van alle historie in Rajastan en daarnaast van de natuur in de parken Ranthambhore, Bandavgar en Kahna. Ook de kamelensafari vanuit Bikaner was helemaal geweldig. De cultuur bood ons veel afwisseling zoals haveli’s in Nawalgarh, het fort en de paleizen in Jaipur , dé Taj Mahal in Agra, het sfeervolle en historische stadje Orcha, mooie en goed bewaarde muurschilderingen en tot slot de schitterende erotische tempels in Khajuraho. Tijdens het reizen was er altijd wel wat te zien in de drukke stadjes waar kamelen, paarden, koeien, auto’s, bussen, motoren, riksja’s en zelfs olifanten door elkaar krioelt. Buiten de stadjes was het wat rustiger, maar dan had onze gezellige chauffeur wel weer wat te kletsen. Hij heeft ons veel over India en de cultuur verteld.

De natuurparken is echt ons “ding” aangezien wij echte natuurliefhebbers zijn. Ook in India kun je heel goed op safari en in alle drie de natuurparken hebben we tijgers gezien, maar ook verschillende soorten herten, wilde varkens, roofvogels, kleurrijke vogeltjes, uilen, aapjes, bizons, antilopen, etc. Het luipaard en de beren hebben we helaas niet gezien, maar ze waren er wel want we hebben foto’s gezien van andere gasten (tja, moeten we toch nog eens terug…) En waren er even geen dieren te zien, dan kon je genieten van de mooie omgeving. Vooral Kahna is een mooi park!
Bianca, hartstikke bedankt voor het samenstellen van deze geweldige reis!

Na afloop van de reis kunnen wij zeggen dat alles prima verlopen is. Iedereen die nog plannen heeft om naar India te gaan kunnen wij Bianca van harte aanbevelen. We hebben in prachtige kastelen geslapen met altijd weer een mooie kamer.
Leonie en Fred Zandbergen


Noord India

Kleurrijk Rajahstan en Noord India stonden al lang op onze verlanglijst, maar tot nu toe hadden we de perfecte reis nog niet gevonden.
Via Google kwamen we bij Bianca terecht. Aangezien Bianca niet bij een garantiefonds is aangesloten hadden we vooraf onze bedenkingen, maar na ons eerste bezoek waren die weg.
Bij onze eerste afspraak werden we hartelijk ontvangen door Bianca en hebben wij onze wensen kenbaar gemaakt en zij haar suggesties gedaan. Na een aantal mails over een weer hebben we nog een 2e afspraak gemaakt om de puntjes op de i te zetten. Uiteindelijk hadden we onze perfecte reis.

Ingrid en Edward MuschZuid-India

We hadden al vaker gehoord: India, love it or hate it. Na ons (eerste) bezoek aan het kleurrijke en indrukwekkende zuiden van dit magische land, kunnen wij met zekerheid als India-lovers bestempeld worden.
Geïnspireerd door verhalen van vrienden en het gedetailleerde en enthousiaste advies van Bianca, hebben wij een rondreis van drie weken gemaakt. We hebben van (soms te) dichtbij de wilde dieren in de parken Periyar en Mudumalai ontmoet, waar we olifanten, apen, bloedzuigers, bizons en een tijger(!) hebben gespot. We voelden ons als koning en koningin op onze privé-Houseboat met bediening, waar we konden genieten van de schitterende backwaters van Kerala. Daarnaast hebben we gefascineerd rondgelopen in het koloniale Mumbai, de tempels van Madurai en Somnathpur, en het enorme paleis in Mysore.
In de luxe Orange County bij Coorg en op het parelwitte strand van Benaulim (Goa) konden we tot slot bijkomen van alle opgedane indrukken. Wat een fantastisch land! We komen hier zeker nog een keer terug!
Arno en Caroline


 

Sikkim en Darjeeling

Voor het eerst naar India. Nee, wij wilden (nog) niet naar de Gouden Driehoek , maar hadden wel specifieke wensen. Bianca was zeer behulpzaam in het regelen en alles was ook super geregeld.

In de drie weken durende reis wilden we o.a. de 6-daagse Singalila trek doen in de buurt van Darjeeling. Deze trek liep van Manay Bhanjang naar Rimbik, veel klimmen en veel dalen. De Singalila trek is een van de weinige trekkings waar je de mogelijkheid hebt om de vele Himalaya bergen boven de 8000 m. te zien, uiteraard alleen bij helder weer. Wij hadden geluk, het was helder. Om Everest, Makalu, Lhotse en Kanchengjunga (alle boven de 8000 m) bij zonsondergang en zonsopgang te zien is niet te beschrijven. Dan word je echt heel stil.

 

Na de trek, zijn wij door Oost-Sikkim gereisd. Tot 1976 een zelfstandige koninkrijk, waar boeddhisme het dagelijks leven nog erg bepaalt. Zowel Rumtek monastery als de Institute of Tibetology zijn de moeite waard om te bezoeken. Na Sikkim verbleven wij nog 4 dagen op Glenburn Tea Estate, vlakbij Darjeeling. Heel koloniaal, heel comfortabel. Er zijn allerlei activiteiten mogelijk, maar de belangrijkste is natuurlijk een Tea Tour. Het hele theeproces wordt in detail uitgelegd. Een kopje goede Darjeeling thee smaakt nooit meer hetzelfde.

 

Onze reis begon en eindigde in Delhi. Zoals al vaker beschreven, Delhi is confronterend. Zittend in een fietsrickshaw denk je dat het nooit goed zal komen. Je verwacht elk moment een botsing. En toch gebeurt er niets, alles vloeit moeiteloos door elkaar heen. Wij noemden het een ‘georganiseerde chaos’.

 

Bianca was de olie op onze reis, alles was goedgesmeerd en liep als een trein (trouwens de stoomtrein in Darjeeling was ook de moeite waard). Niet alleen Bianca willen wij danken voor een onvergetelijke reis. Ook Deepak, onze gids in Delhi; Penjo, onze Sherpa gids, die 14 dagen lang bij ons was (ook tijdens de trekking); Passang, onze fantastische Sherpa kok tijdens de trek, die op 2 brandertjes de lekkerste gerechten maakte, zelfs een chocoladetaart op de laatste dag. De 5 dragers, Rajiv, Laldhos, Subash, Bimel en Maila, en alle andere mooie en interessante mensen die wij hebben ontmoet.

Namaste

Martin en Marina Woods


Noord en Zuid India

Wat een land en wat een reis! Bij de ambassade in Den Haag lagen grote posters van India met de tekst 'Incredible India' en…. het was ook ongelofelijk. De organisatie van de reis door Bianca was fantastisch zowel in onderdelen als in het geheel. Alles klopte. We zijn gestart in Delhi in het Noorden waar we het huis, waar Mahatma Gandhi is vermoord hebben bezocht. Wij kwamen daardoor in een stemming die leidraad bleef voor onze verdere reis, het gaf een goed begrip van de gecompliceerdheid en geschiedenis van India.

Na Delhi was Rajastan onze eerste bestemming, los van de prachtige tempels, hebben we het leven van alledag meegemaakt door het reizen met onze fantastische chauffeur en daarnaast in de Paleishotels kunnen proeven hoe het leven van de Maharadja's en hun leefwijze er moet hebben uitgezien. Vanuit Udaipur terug naar Delhi en met de trein naar het Oosten waarvan Varanasi in ons geheugen gegrift staat als het meest Bizarre heilige oord dat ik ooit heb gezien en geroken. De lijkverbrandingen, de geur die dat oplevert en in een mix van kruiden opgaat is voor altijd in ons geursysteem verankert. In die kruidige geur herken je heel India.

Daarna reisden we naar het Zuiden naar de Decan hoogvlakte waarvan Bangalore als grootste IT stad en Mysore als een heel mooie, groene en schone stad indruk heeft gemaakt. Onze laatste route was naar het westen via een koffieplantage daarna met de trein vanuit Mangalore naar Goa om deze reis aan het strand af te sluiten.

We hebben het land in veel facetten ervaren en dat geeft ons een beter begrip van de spagaat waar India, mensen, cultuur, geloof en mythe in verkeren. Van de mythe van het geloof naar de mythe van de materie. Wij gunnen India een groeispurt naar een beter leven. Deze India reis heeft ons verrijkt en geconfronteerd met de ingewikkelde rijke en arme cultuur in velerlei opzichten. Het was goed in die spiegel te kijken.

Reizen in India? Doe het met Bianca Travel!
Gerda en AndriesWildleven Noord-India

We zijn weer terug in Nederland. Onze reis door noord India was geweldig. We hebben ontzettend genoten van de bezienswaardigheden als Taj Mahal en Agra Fort en de natuurparken.Zowel in Kanha, Bandhavghar en Kaziranga hebben we tijgers gezien.

Ook het rijden door India vonden wij heerlijk. Je verveelt je geen moment. Er is zoveel te zien onderweg. De hotels en lodges die je uitgekozen had met ons waren dik in orde en alles was perfect geregeld. Altijd was er iemand om ons direct op te vangen bij aankomst waar dan ook. (complimenten aan Noble House).

Bedankt voor alle moeite en geduld, en misschien tot een volgende reis naar India.

Mvg Babs en René ErwichOrissa en Sundarbans

Zes weken samenvatten in een klein stukje is moeilijk. Een rondreis van zes weken, van Amsterdam via Londen naar Calcutta, het prachtige Sikkim, de tribes in Orissa en als afsluiting de rust en wijde Sunderbans. Te veel en te mooi om op te noemen.

Een absoluut hoogte punt, onder de velen, was wel het Puri-beachfestival. een lust voor oog en oor.

Het moet gezegd worden dat wij dit te danken hadden aan de attente manier waarop bianca-travel ons hierover tijdig heeft ingelicht. Het moet trouwens gezegd worden dat de hele reis met de vele verplaatsingen, binnenlandse vlucht, de treinreizen en het vervoer overal perfect geregeld was.

dus: voor een geslaagd vakantiefeest Biancatravel !!
familie Bakker


Bianca Travel. Voor een unieke en onvergetelijke reis India!