Menu Andaman

Goa en meer

Met een kustlijn van bijna 8000 kilometer heeft India tal van strandbestemmingen. Een van de bekendste is de voormalige Portugese kolonie Goa: eindeloze zandstranden, palmen, gedenkwaardige zonsondergangen en zalig eten en drinken tegen lage prijzen. Kortom een ideale plaats om een luie vakantie door te brengen, of uit te rusten na een rondreis. Ook Kerala heeft prachtige palmenstranden. Er zijn echter nog vele andere strandlocaties.


De Andaman Eilanden en de Lakshadweep Eilanden

De Andaman Eilanden en de Lakshadweep Eilanden zijn een paradijs voor liefhebbers van duiken en snorkelen. Parelwitte stranden en glashelder water met vele kleurschakeringen blauw.Sommige eilanden van de Andaman zijn beperkt opengesteld voor toeristen. Vanaf het vasteland vlieg je eerst naar het hoofdeiland (Port Blair) om vervolgens per ferry naar bijvoorbeeld Havelock of Neil te gaan. De eilanden zijn voor het  overgrote deel begroeid met maagdelijk regenwoud en in de kustwateren van deze archipel komen zeldzame dieren voor. De afgelegen stranden bieden beschutting aan diverse soorten zeeschildpadden. Op een aantal van deze eilanden leven in de dichte tropische bossen unieke stammen.

 

Glashelder water op de Lakshadweep Eilanden

Ook de Lakshadweep Eilanden aan de westkust bieden een onvoorstelbare diversiteit aan maritiem leven: veelkleurig koraalrif herbergt anemoonvissen, groupers, roggen en anemonen. Allemaal goed te bewonderen dankzij het glasheldere water van dit stukje hemel op aarde. Ook hier zijn slechts enkele eilanden bewoond. Bangaram eiland heeft een luxe resort met faciliteiten voor watersport op een verder verlaten eiland.

Bianca Travel. Voor een unieke en onvergetelijke reis India!