Menu Eekhoorn ezels Nepal

Natuur

India heeft een gevarieerde natuur met veel vogelsoorten en wildparken waar je onder meer tijgers, neushoorns en olifanten kunt zien.

De mooiste wildparken van India

In de meeste parken worden jeepsafari's gemaakt. In enkele parken kun je in kleine groepen, onder begeleiding van speciaal opgeleide gidsen, wandeltochten maken. Op enkele locaties is het mogelijk, nadat spoorzoekers een tijger hebben gespot, een ritje te maken op een olifant van waaraf je het gestreepte roofdier in volle glorie kan bewonderen. In een aantal tropische regenwouden kan je de zeldzame en bedreigde lion-tailed macaque (leeuwstaartmakaak) en de Malabar giant squirrel zien. Silent Valley in Kerala is een paradijs voor vlinderliefhebbers.

In het Wild Ass Sanctuary in Gujarat leeft de wilde ezel.

 

Tijgerparken

De bekende tijgerparken zijn Ranthambore, Bandhavgahr, Kahna en Pench. Hier is de kans om een tijger te spotten het grootst. Er zijn echter legio andere, onbekendere maar schitterende wildparken. Hieronder ook vele in Zuid-India, waar veel olifanten en gaur – een Indiase bisonsoort – leven.


Leeuwen in India!

De Aziatische leeuw vind je er in het Sasan Gir wildpark.


Tadoba en Satpura National park

In het betrekkelijk nieuwe Tadoba National park leven volgens de laatste tellingen ca. 120 tijgers. Dit mooie onbedorven park kent ook meerdere heerlijke lodges, die aangesloten zijn bij de Toft organisatie. Satpura is werkelijk een parel onder de wildparken in Madhya Pradesh. Niet perse vanwege de tijgers, maar omdat er zoveel ander wild en vogels van dichtbij te bewonderen zijn. Niet alleen vanuit een jeep, maar ook lopend, vanaf een olifant en vanuit een bootje of kano.


Verantwoord toerisme

Bianca Travel maakt in natuurparken, indien mogelijk, gebruik van lodges die zijn goedgekeurd door Toft, een internationale campagne van reisorganisaties die een positieve bijdrage willen leveren aan het natuurbeheer in India. Door op verantwoorde wijze de parken te bezoeken en de lokale gemeenschappen erbij te betrekken hoopt Toft te bereiken dat niet nog meer wilde diersoorten, in het bijzonder de tijger, uitsterven.

WWW.TOFTIGERS.ORG

Toftigers

Gavialen en krokodillen in Chambal

Het Chambal reservaat, op 70 kilometer van Agra, omvat één van de mooiste rivierdelta’s van India.Tijdens een boottocht ziet u er veel watervogels, waaronder de Indian skimmer (schaarbek) en schildpadden, soms de zeldzame Ganges dolfijn, otters en natuurlijk krokodillen en gavialen. De gaviaal is een grote krokodil met een lange, smalle bek en veel dunne, scherpe tanden. De mannetjes kunnen tot meer dan zeven meter lang worden. Rond 1970 was de gaviaal bijna uitgestorven en nu gaat het gelukkig weer wat beter. In de buurt zit ook veel kraanvogels in het Sarus Crane natuurgebied.

 


Het vogelpark Bharatpur

Het Keoladeo Ghana Nationaal Park, beter bekend als Bharatpur, is een van de mooiste en bekendste vogelreservaten ter wereld.

Het gebied was ooit het jachtterrein van een Maharadja. Deze had een vernuftig systeem gebouwd om het gebied te irrigeren, met als gevolg dat het hele jaar door veel (trek)vogels het gebied aandoen. Tegenwoordig is Keoladeo een beschermd nationaal park. Het water in dit moerasgebied krioelt in het seizoen van de waadvogels, steltlopers, eenden, reigers, kraanvogels, arenden, ibissen, ooievaars, aalscholvers en slangenhalsvogels.

Daarnaast komen er meer dan 30 roofvogelsoorten voor, zoals de slangenarend en de keizerarend. Andere dieren die in het nationaal park voorkomen zijn nilgau’s, pythons, grote klepweekschildpadden, jakhalzen, gestreepte hyena's, viskatten, jungle katten, civetkatten, mangoesten, stekelvarkens, wilde zwijnen en herten.

Je kunt het park lopend verkennen, een fiets of fietsriksja huren en als de waterstand het toelaat een bootje huren.

Vogels

Met bijna 2000 vogelsoorten is India voor vogelliefhebbers een waar paradijs! Vogels vindt men overal in India en natuurlijk zijn soorten zoals de halsbandparkiet, pauw, kingfisher (ijsvogel) en de myna's algemeen. Maar ook zijn er gebieden waar je arenden, Indian grey hornbill (neushoornvogel), Indian skimmer (Indiase schaarbek), painted stork (Indiase nimmerzat) etc, kunt spotten. Afhankelijk van de soorten die u wilt zien zoeken wij naar de beste wildparken. Dit kan het bekende Keoladeo National Park (Barathpur) zijn met veel kraanvogels, reigers en ooievaars, maar ook bijvoorbeeld Corbett, Kabini, Thattekad, Sariska-of Ranthambore.

Bianca Travel. Voor een unieke en onvergetelijke reis India!