Menu Gujarat Andaman

Tempels, heilige plaatsen en festivals

India heeft de bezoeker ook op het gebied van tempels en heilige plaatsen veel te bieden. We doen een greep uit de vele mogelijkheden in Noord- en Zuid-India en zullen u in een persoonlijk gesprek - afhankelijk van uw route- gaarne verder informeren.

 

Kumbh Mela

Een van de oudste en belangrijkste hindoefestivals wordt één keer in de twaalf jaar gehouden op vier belangrijke plaatsen aan de Ganges: Nasik, Ujjain, Allahabad en Haridwar. In 2010 vond deze enorme bedevaart plaats in Hardwar/Rishikesh. De volgende wordt in 2013 gehouden in Allahabad. Het feest wordt door miljoenen pelgrims bezocht, die allen de onderdompeling in de soms ijskoude Ganges ondergaan.

Pushkar fair

Of wat dacht u van een bezoek aan de jaarlijkse kamelenmarkt in de heilige stad Pushkar. De tienduizenden bezoekers - velen leven nog in stamverband - komen hier op bedevaart, om kamelen en paarden te verhandelen en om deel te nemen aan, of te kijken naar allerlei festiviteiten en wedstrijden. Karttika Purnima is een van India’s grootste en meest kleurrijkste festivals en wordt gehouden in de maand november. De markt, waarop zo’n 50.000 kamelen worden verhandeld, duurt enkele dagen. De afsluiting is met volle maan.


Hampi

De verlaten stad waar de vele mysterieuze tempels en paleizen in een maanlandschap lijken te staan.

Belur, Halebid en Somnatpur

Vroeger hoofdsteden van de Hoysalas (11e tot 13e eeuw), zijn beroemd om het verfijnde beeldhouwwerk. In de buurt van Chennai (Madras) liggen de strandtempels van Mahabalipuram en de veel geroemde tempels van Kanchipuram, een van de zeven heilige steden in India.

Chola tempels

De Chola tempels uit de 9e eeuw vindt u in Thanjavur, Chidambaram en Madurai. Deze tempelcomplexen met de uitbundig bewerkte torens worden nog volop gebruikt, zodat u er getuige kunt zijn van de vele tempelrituelen en u kunt laten zegenen door een tempelolifant.

In het nog weinig bezochte  Badami, Aihole en Pattadakal  vindt u de vroegste voorbeelden van  tempelarchitectuur in een prachtige  landelijke omgeving.

Een 'tempel circuit' in Zuid-India is goed te combineren met een wildpark, zoals Mudumulai of Nagarhole  en met typische Indiase steden als Mysore met zijn sprookjesachtig paleis en kleurrijke markt.

In Noord-India zijn naast de schitterende bouwwerken van de Moghuls ook vele oude indrukwekkende tempels te vinden, waaronder een aantal Jain tempels. Of wat dacht u van een bezoek aan de gouden tempel in Amritsar, het religieuze centrum van de Sikhs.

Bianca Travel. Voor een unieke en onvergetelijke reis India!