Menu Bianca Travel reizen naar Zuid-India, afbeelding 1 Bianca Travel reizen naar Zuid-India, afbeelding 2 Bianca Travel reizen naar Zuid-India, afbeelding 3

Klik hier voor meer foto's van Zuid India

Zuid India


Kerala

Palmenstranden, historische steden, boeiende landschappen en een zeer vriendelijke bevolking staan garant voor een voortreffelijke vakantie. Kerala is een waar tropisch paradijs. De deelstaat, in het zuidwesten van India, afficheert zich niets voor niets als 'God's own country'.

Er zijn volop mogelijkheden om te wandelen. In sommige wildparken kun je wandelingen maken, variërend van enkele uren tot meerdaagse trekkings. Soms moet tijdens deze avontuurlijke tochten de route worden aangepast omdat een kudde olifanten de doorgang verspert. Ook excursies met bamboevlotten zijn mogelijk.

 

Kokosnoten

Kerala heeft met zijn lange kustlijn prachtige stranden. Als je vanuit zee naar het land kijkt, is duidelijk dat Kerala letterlijk land van kokosnoten betekent. Vlak achter de kust liggen de backwaters, een uitgebreid systeem van lagunes en waterwegen die dorpen en steden met elkaar verbinden. Met een houseboat kun je een meerdaagse trip maken. Terwijl de bemanning ervoor zorgt dat het je aan niets ontbreekt, geniet je van kleurrijke taferelen op en langs het water. Ook kun je een tochtje maken met een open, ongemotoriseerde boot. Op de smalle kanalen krijg je een goede indruk van het dorpsleven.

 

Backwaters

Een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de backwaters is Alleppey, het Venetië van India, waar jaarlijks de bekende bootrace wordt gehouden. Cochin is een andere historische stad, die een bezoek waard is. Het is in handen geweest van de Portugezen, Nederlanders en Britten. In Fort Cochin vindt je hiervan nog de overblijfselen, zoals het Dutch Palace, de synagoge en de Nederlandse begraafplaats. 's Avonds kun je een Kathakali dansshow bezoeken. Dit is een typische dansvorm uit Kerala, beroemd om de uitbundig opgemaakte dansers en kleurrijke kostuums.


Specerijen 

Een bezoek aan een wild- of vogelpark is een aanrader. Ook een verblijf op een plantage, inclusief rondleidingen en gulle gastvrijheid, behoort tot de vele mogelijkheden. De keuken van Kerala is uitstekend. De talrijke verse specerijen maken de maaltijden tot een feest. Tijdens een verblijf op een plantage krijg je te zien hoe de specerijen groeien en hoe bijvoorbeeld rubber wordt getapt en verwerkt. In de Western Ghats, de bergketen in het oosten van de deelstaat, liggen diverse natuurparken waar je met een beetje geluk olifanten, tijgers, luipaarden, bisons of andere kleinere dieren kunt spotten.


Ayurveda

Kerala is bij uitstek de plaats voor een ayurveda behandeling. Er zijn speciale centra die de duizenden jaren oude gezondheidsleer toepassen en vele hotels bieden faciliteiten. U kunt kiezen voor een speciaal op u toegesneden gezondheidskuur (bijvoorbeeld reumatische aandoeningen, vermoeidheid, slaapproblemen of overgewicht) of een kortere 'verwenkuur' ondergaan.


Tamil Nadu

Ook de andere staten in het zuiden van India hebben veel te bieden. In Tamil Nadu staan veel eeuwenoude dravidische tempels, die pelgrims uit heel India trekken en ook toegankelijk zijn voor niet-hindoes.

 

Strand

Mahabalipuram heeft behalve heerlijke stranden ook bijzondere tempels die vlak aan zee liggen. Kanchipuram is een van de zeven heilige steden van de hindoes en tevens één van de oudste in India, waar je een grote hoeveelheid prachtige tempels uit de 6e en 7e eeuw kunt bezichtigen.
Thanjavur, vroeger bekend als Tanjore, ligt in een vruchtbaar gebied aan de Kauvery-rivier. Hier is de Brahadishwara tempel het belangrijkste pronkstuk van de Chola bouwkunst. De Art Galery in het paleis biedt een fraaie collectie bronzen beelden.

Madurai

Het tempelcomplex van Madurai doet heel 'middeleeuws' aan. Onbetwist hoogtepunt, en middelpunt van alle activiteiten, is de Shree Meenakshi tempel. Onder begeleiding van oude Tamilhymnen wordt een beeld van Shiva iedere avond naar de slaapkamer van Meenakshi gebracht, en 's ochtends weer terug. Priesters, heilige mannen (sadhu's) en vele gelovigen nemen deel aan dit dagelijkse ritueel. Zoals zo veel Zuid-Indiase tempels heeft ook deze tempel een olifant, die bezoekers met een tikje met de slurf op hun hoofd zegent.


Karnataka

Karnataka is bij toeristen vooral bekend door de verlaten stad Hampi, maar er is zo veel meer te zien. Zo zijn de Hoysala tempels in Belur, Halebid en Somnathpur met hun schitterende beeldhouwwerk een bezoek zeker waard. Mysore is een prettige stad met een indrukwekkend paleis en op enkele uren afstand kan je de grootste Tibetaanse (monniken) gemeenschap in Zuid-India bezoeken. Ook heeft Karnataka aantrekkelijke wildparken.

 

Bianca Travel. Voor een unieke en onvergetelijke reis India!