Menu Himalaya Ladakh Ladakh Ladakh

Klik hier voor meer foto's van Sikkim en Darjeeling

Klik hier voor meer foto's van Kashmir

Klik hier voor meer foto's van Lakdakh

Himalaya

De Himalaya is de grootste bergketen ter wereld, met pieken hoger dan 8000 meter. Men kan hier uitstekend skiën, wildwater varen en uiteraard wandelen/trekking.

Oost Himalaya
Sikkim en Darjeeling

Het voormalige koninkrijk Sikkim wordt gedomineerd door de hoogste bergen van India met besneeuwde toppen van meer dan 8000 meter. De Kanchenjunga is met 8586 meter de op twee na hoogste berg ter wereld. De vergezichten zijn spectaculair. De natuur is wonderschoon, tot op grote hoogte groeien uitbundig orchideeën en rododendrons.
Door de geïsoleerde ligging is veel traditionele cultuur behouden gebleven en de boeddhistische kloosters en tempels maken grote indruk. Soms moet je flink klimmen om er een te bezoeken.

Een tocht naar de Yumthang vallei op ruim 3500 meter is bijzonder pittoresk. Veel luxe is hier niet, maar dit wordt ruimschoots goedgemaakt door de machtige bergketens, de indrukwekkende natuur, vogels en vlinders.
Sikkim en Darjeeling – beroemd om de thee en de toytrein op stoom – zijn bekend voor trekking. Je kunt er echter ook schitterende kortere wandelingen maken en zelfs wildwaterraften is vlakbij Kalimpong mogelijk zonder veel ervaring.


Ten westen van Darjeeling zijn meerdaagse trekkingen mogelijk en daar zitten best pittige dagen tussen met 21 km per dag op een hoogte van zo'n 3600 meter. Als het helder weer is wordt je beloond met zicht op de 5 hoogste bergen (Lhotse, Everest, Makalu, Nuptse en Kanchengjunga). Elke zonsop- of zonsondergang is onder dergelijke omstandigheden een waar feest. Op een trekking gaan een gids en dragers mee, alsmede een kok, die vaak verbazingwekkend goed is.

West Himalaya
Ladakh, Kashmir en Himachal Pradesh

In Himachal Pradesh ligt Dharamsala, de residentie van de Dalai Lama en met de grote aantallen Tibetaanse vluchtelingen wordt het ook wel klein Tibet genoemd.
Boeddhisme is niet alleen hier de belangrijkste religieuze stroming, maar ook in Ladakh. Vanaf Dharamsala zou uw reis kunnen gaan langs de theeplantages en door de schitterende Kangra vallei naar Shimla (2130m); de hoofdstad van Himachal Pradesh, waar de Britse traditie voortleeft. Iets verder komt men in de provincie Uttaranchal. Een aanrader is de heilige tocht langs de prayag's (o.a.Rudaparyag); heilige plaatsen waar rivieren samenvloeien. De tocht voert je langs de spirituele plaatsen Haridwar en Rishikesh, de laatste bekend als yogacentrum.


Houseboat

In Kashmir, het uiterste noordwesten van India, is de veiligheidssituatie wisselend. Voor u een vakantie boekt is het raadzaam eerst te informeren naar de situatie.


De Indiase toerist laat zich echter niet weerhouden naar dit schitterende gebied te reizen en te genieten van een verblijf op een luxe houseboat op de meren bij Srinigar. Vanuit het groene Kashmir kun je met een auto met chauffeur langs een spectaculaire route over adembenemende passen naar het kale Ladakh rijden (via Kargil).

Ladakh ligt veelal boven de boven de 3000 meter en heeft een woestijnklimaat. Neerslag beperkt zich voornamelijk tot sneeuw op de bergtoppen, waarmee de grote gletsjers gevoed worden. De wegen in dit deel van de Himalaya gaan vaak door sneeuw en ijs. Reizen hier is vanwege het extreme klimaat en de sneeuw beperkt tot de zomermaanden.

 

Klein Tibet

Ondanks of misschien wel juist door de geïsoleerde ligging zijn de Ladakhi's zeer vriendelijk mensen van Tibetaanse oorsprong. Dit deel wordt ook wel klein Tibet genoemd vanwege de talloze kloosters, gebedsvlaggen en indrukwekkende berglandschappen. De trekkings/ trektochten leiden langs lieflijke dorpjes, kale en groene valleien, spectaculair gelegen kloosters en grillige bergpassen. Een homestay bij een Ladakhi familie is zonder enige luxe, maar als je in de traditionele keuken aan een kopje boterthee zit ben je wel een onvergetelijke ervaring rijker.

De kloosters is Ladakh zijn soms moeilijk bereikbaar, maar stuk voor stuk schitterend, met fraai versierde boeddhabeelden en prachtige muurschilderingen.


Op weg naar de Nubra vallei passeer je op meer dan 5600 meter de hoogste berijdbare pas in de wereld. Een andere hoge pas, 5320 meter, brengt je naar Pangong Tso. Het water van dit grote meer is bijzonder helder met prachtige kleuren blauw, waar met gunstige omstandigheden de omringende bergen in het water weerspiegelen. Het meer ligt grotendeels in Tibet.

Leh is de gezellige hoofdstad van Ladakh en in de omgeving liggen de bekende kloosters zoals Hemis, Tikse, She en Spituk.

 

Bianca Travel. Voor een unieke en onvergetelijke reis India!